Сребреница

Дира се у ране српских жртава без имало срама

  • Извор: АТВ
  • 22.05.2024. 19:17

Одсјечене главе, запаљена и угљенисана тијела, никад пронађене кости најмилијих, ране су које никада неће зацијелити, кажу мјештани српских села у околини Сребренице.

Датуми страдања дубоко су урезани у памћења, а тридесет и нешто година послије дира се у ране српских жртава без имало срама. Бранислав Глигић из Скелана добро памти јутро када је изгубио двадесетдвогодишњег синовца.

"Ја сам изгубио синовца, од рођеног рођака, 16. јануара. Убили су га снајпером Насерови злочинци. Ми смо изгубили 306 људи, за то нико са муслиманске стране није одговарао на челу са Насером Орићем. И дан данас породице које су изгубиле по једну, двије жртве нису утјешени...Можда бих сада и заплакао, кад видите каква је неправда, какав је суд“, каже Бранислав Глигић из Скелана.

Да је Сребреница страни пројекат и да је прича о лажном геноциду највећа подвала Србима у посљедњих 100 година, јасно је као дан. Резолуција је политичко оружје против Срба и истине каже Бранимир Којић.

"У Сребреници није почињен геноцид. Срби ово очекују са зебњом јер ће бити константан притисак и напад на све оне који кажу да се није десио геноцид, то ће бити један хибридни рат“, каже предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Покретањем резолуције о Сребреници ставља се "со на живе ране“ српских жртава. Овиме се и наставља прогон српског народа у БиХ, каже начелник Сребренице.

"Ово ће сигурно допринијети да се вратимо у неки период нестабилности, неизвјесности и не дај Боже неких сукоба и инцидената, међутим то ко је наметнуо о томе није размишљао и очигледно га то и не занима да ли ће доћи овдје до сукоба. Ова резолуција која је усмјерена против српског народа, а прије свега против Републике Српске, Србије али и свих Срба гдје год да живе“, каже начелник Сребренице Младен Грујичић.

Ово је не само политичка него и историјска неправда према Србима. Резолуција би донијела несагледиве посљедице и на суживот који је ионако на крхким ногама. Резолуцију не жели обичан народ, желе само политичари који живе од лажи и на лажима, кажу у Сребреници.

За 23.мај, односно сутра, заказана је и сједница Владе Републике Српске у Сребреници, гдје ће поред министара и осталих из Владе Српске бити присутан и предсједник Републике Милорад Додик, као и српски министри из Савјета министара, те и локални начелници и градоначелници из Бирча и Подриња. Такође, српска делегација ће сутра положити вијенце на војничком гробљу у Братунцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм