Odluka brčanskih vlasti

Dan žalosti u Brčko distriktu na dan sahrane ubijenih u Gradačcu

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2023. 14:23

Nakon stravičnih ubistava u Gradačcu koja su potresla BiH i region, na dan sahrane ubijenih, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić proglasiće Dan žalosti na teritoriji Brčko distrikta.

Gradonačelnik Brčko distrikta i zamjenik gradonačelnika Anto Domić uputili su danas i telegram saučešća porodicama stradalih, kao i gradonačelniku Gradačca Edisu Dervišagićunte te su poželjeli brz oporavak povrijeđenima.

"Sa neizmjernom tugom primili smo vijest o tragediji koja je zadesila Gradačac. Porodicama stradalih upućujemo najdublje izraze saučešća i podrške, a povrijeđenima želimo brz oporavak. Naše misli su uz porodice stradalih i povrijeđenih. Dijelimo vašu bol", naveli su u telegramu.

Podsjetimo, odlukom gradonačelnika Gradačca Edisa Dervišagića proglašena je trodnevna žalost u tom gradu. 

Nermin Sulejmanović juče je ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a potom i dva muškarca, oca i sina  Ondera i Denisa Džengiz. Ono što je dodatno uznemirilo i prestravilo javnost jeste to što je ubica ubistvo žene prenosio uživo na Instagramu, te se i poslije toga javljao putem ove društvene mreže.

Danas je u Gradačcu održan protest građana zbog ovog zločina, kakav ovaj grad ne pamti.

Protest u Gradačcu zbog nezapamćenog zločina: Stop nasilju!

Protest u Gradačcu zbog nezapamćenog zločina: Stop nasilju!




Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм