Градоначелник

Ћурић: Требиње доживљава успон и чува препознатљив дух

  • Извор: СРНА
  • 19.08.2024. 14:18

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је да је овај град велико градилиште и да доживљава велики успон у сваком смислу, те да упркос неминовној урбанизацији успијева да сачува свој препознатљиви дух.

"Са поносом могу да кажем да ми је посебна част што сам градоначелник Требиња у времену када овај град доживљава велики успон у сваком смислу и када се бројне локалне заједнице управо угледају на овај град и узимају га као примјер добре праксе", рекао је Ћурић током свечане сједнице Скупштине града поводом славе града и Саборног храма - Светог Преображења Господњег.

Он је истакао да је визија његових сарадника и њега као градоначелника да Требиње остане град отворених могућности, гдје свако од суграђана може да искаже свој пуни потенцијал.

"Преображење је и најпозванији дан у години да донесемо нове одлуке које ће нас, првенствено, преобразити набоље и које ће трасирати наша будућа размишљања и дјеловања, а која ће првенствено омогућити да наша дјеца и унуци овдје стварају будућност", истакао је Ћурић.

Он је рекао да се Требиње посебно истиче као мјесто склада и суживота свих људи без обзира на вјеру и нацију.

"Највеће богатство Требиња су његови грађани и то увијек и свугдје са поносом истичем. Они су оно због чега овај град живи 365 дана у години и што се у њега сви радо враћају", рекао је Ћурић.

Током свечане сједнице Скупштине града приказана је видео-презентација реализованих пројеката и програма у протеклих годину дана од претходне славе града.

Свечаној сједници присуствовали су министри трговине и туризма и привреде и предузетништва Републике Српске Денис Шулић и Војин Митровић, директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић, народни посланици, руководство града Требиња, начелници источнохерцеговачких општина и остале званице из јавног живота.

У оквиру "Преображењских свечаности" вечерас ће у Саборном храму у 20.00 часова бити служено празнично вечерње, а потом ће услиједити свечана литија улицама града.

Организатори су град и Црквена општина Требиње.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.