Југ Српске

Број туриста у Требињу током празника изнад свих очекивања

  • Извор: СРНА
  • 07.05.2024. 13:27

Требиње је током првомајских и васкршњих празника посјетило више од 10.000 туриста, а остварено је 15.000 ноћења, изјавио је Срни портпарол градске Туристичке организације Никола Кокић.

Кокић је рекао да је из разговора са хотелијерима и угоститељским радницима донесен заједнички закључак да је посјета за Први мај и васкршње празнике ове године била изнад свих очекивања.

"Тај период године је постао својврстан бренд и мотив за путовања људима из региона. Надамо се да ће тако и остати, те да ће ово бити увертира онога што ће љето понудити и да ће бити историјско према резултатима у туристичком промету", рекао је Кокић.

Он је прецизирао да је Требиње током првомајских и васкршњих празника посјетило највише туриста из сусједне Србије и Црне Горе, али и да је било гостију удаљених европских земаља, као и из Азије.

"Ово све показује да је Требиње израсло у озбиљну туристичку дестинацију и надамо се да ће тај тренд да се задржи током цијеле 2024. године, а на свима нама из Туристичке организације и чиниоцима из туристичке привреде је да овај тренд очувамо и унаприједимо", рекао је Кокић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)