Начелник

Божовић смијенио потпредсједника СО Источна Илиџа јер га неће подржати на изборима

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2024. 13:58

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић смијенио је потпредсједника Скупштине општине Вању Рудуљић јер ће на предстојећим изборима подржати кандидата СНСД-а Мирослава Вујичића.

Рудуљић је смијењена и због тога што није хтјела да учествује у градњи зграда на подручју ове општине, а  који се продају Бошњацима, открива извор АТВ-а.  Више до 500 станова је продато Бошњацима. Рудуљићева не жели да да подршку нелегалној градњи, зато је на њено мјесто дошао Божовићев миљеник и страначки колега, одборник СДС-а Немања Моћевић. Он је именован на данашњој сједници Скупштине општине.

Наш извор открива да све тендере за градњу добијају Синиша Витковић, Владимир Ђајић, Александар Голијанин, Маринко Божовић и Дарко Бабаљ, од којег све потиче. Захваљујући Божовићу и његовим колегама, Источна Илиџа је неразвијена општина, поготово у односу на Источно Ново Сарајево.

Ових неколико људи ведри и облачи Источном Илиџом, предвођени Божовићем. Уколико их неко не подржи у намјерама илегалне градње, одмах се обрачунавају са њим, као што је случај са Вањом Рудуљић, која је смијењена.

Божовић се као начелник Источне Илиџе састајао са америчким амбасадором Мајклом Марфијем, и то у периоду када су власти у Републици Српској донијеле одлуку да се прекине свака комуникација са Америчком и Британском амбасадом у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.