Низ неправилности

Бијељини негативан ревизорски извјештај

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 19:23

Бијељина је добила негативан ревизорски извјештај. Бројне реалокације, самовоља градоначелника, пробијање буџета, само су неки од неправилности које се наводе. Градоначелник Љубиша Петровић ипак избјегава одговор на ово питање. Кривицу је поново пребацио на друге.

- Главна служба за ревизију је и раније посјећивала нашу Градску управу града Бијељине, нека они раде свој дио посла, ми ћемо наш из оквира наших надлежности - каже Љубиша Петровић.

На све ово, одавно смо указивали, кажу из бијељинског СНСД-а.

Посебно на несавјесно трошење новца. И сам овај извјештај, кажу, јасно указује на то.

- Негативан ревизорски извјештај везан за саме финансијске извјештаје је рекао у овом дијелу да је било релокација средстава мимо одлуке о буџету града Бијељине, у супротности са Законом о буџетском систему извршења буџета и Закона о фискалној одговорности - истиче Васо Арсеновић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бијељина.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске је дала ’’негативно мишљење’’ на Извјештај о ревизији финансијских извјештаја, а ’’мишљење са резервом’’ на Извјештај о ревизији усклађености, наведено је у Нацрту извјештаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм