Велике гужве

Бијељина постаје туристичка дестинација

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2024. 19:34

Осим великих гужви, у Бијељини је примјетан и повећан број туриста у празничним данима. То говори у прилог томе да је ово град који постаје све више омиљено мјесто и дестинација гдје туристи долазе када имају слободно вријеме.

"Читав мај што се тиче и најаве група, скоро комплетан мјесец је попуњен. Индиција и тенденција јесте да ће тако и остати и ситуација је још боља него прошле године, статистика ће наравно на крају то и показати али оно што ми видимо на терену, већ можемо да кажемо да ће бити тако и да ће број долазака бити сигурно још и већи", истиче Драгана Димић из Туристичке организације Града Бијељина.

Осим што су у семберску равницу донијели позитивну енергију, неки од њих грађанима су поклонили и добру пјесму.

Холанђани које смо затекли на улицама Бијељине, заједно са Семберцима прославиће Васкрс и упознати се са српским обичајима и традицијом. Холандски хор "Славуј“ затекли смо у обиласку градских знаменитости.

"Ја сам дошла из Холандије у мој град и довела сам Холандски хор који ће да нам уљепша наше празнике", "Јаја смо фарбали, данас ће Холанђани да добију фарбана јаја, са фамилијом, са пријатељима. То је мој град, најљепши на свијету", говоре нам.


Ово је пропаст: Паника међу становницима хрватске хит дестинације

Ово је пропаст: Паника међу становницима хрватске хит дестинације

"Ми смо из Амстердама, Амстердамски хор Славуј. Нас је 27. Пар чланова нису дошли, а дошли смо поводом турнеје", додају.

"Имамо водича, локалног водича, нашу драгу пријатељицу Славицу која нас води кроз град да мало упознамо и овај дио, и овај кутак.“ “Никад нисам била у Бијељини, јако лијепо, скроз други осјећај, вратићемо се опет", причају нам даље туристи.

Бројне су атракције због којих се туристи одлуче да дођу у Бијељину. Све популарнији је и вјерски туризам. На тој туристичкој рути, незаобилазни су манастир Светог Василија Острошког у центру града, манастир Свете Петке, а све чешће туристи имају жељу да обиђу и манастир Тавна који се налази на пола сата вожње од Бијељине. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)