Skupština radi punom parom

Bijeljina: Omogućena privatizacija stanova u izbjegličkom naselju GTC

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2023. 19:48

Prva sjednica Skupštine grada nakon neuspjelog opoziva prošla je bez Ljubiše Petrovića. Iako je tražio da raspuste parlament, danas od njega ni riječi. O ostavkama i raspuštanjima skupštine, odluke donosi Vlada Republike Srpske i NSRS, kaže predsjednik Skupštine grada.

Za to vrijeme skupština je usvojila svih 47 tačaka dnevnog reda. Kažu iskorak je ovo ka normalizaciji odnosa u Bijeljini.

"Gradonačelnik i njegovi saradnici nisu bili na skupštini, a bili su svi juče na pripremnom sastanku. Mi smo iskoristili zakonsko pravo i mogućnost da pokrenemo postupak opoziva, da gradonačelnik ima takođe zakonsko  pravoda pokrene proces raspuštanja i ja vam s ovog mjesta kažem, da apsolutno nemam protiv i da Narodna skupština raspusti i ne raspusti skupštinu grada. Dok smo u mandatu radićemo odgovorno", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Najviše se iščekivala odluka o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u izbjegličkom naselčju „GTC“. Riječ je 35 stambenih zgrada sa ukupno 140 stanova čiji su korisnici izbjegla i raseljena lica iz ugrožene kategorije, koja nemaju riješeno stambeno pitanje. Kažu na ovu odluku čekali su 25 godina.

"Da se donese ta odluka, da ovim ljudima se omogući otkup tih stanova, jer to su sve domaćini, bili domaćini 95 odsto su učesnici rata", kaže Dušan Stevanović, stanovnik GTC naselja.

"Značilo bi mi za djecu, da znam za budućnost njihovu da  25 godina niko o nama nikakvu evidencijku ne vodi. 76% je penzionera gore. Moja imovina je porušena kompletna, niti se možeš vratiti ni ništa", kaže Radomir Marković, stanovnik GTC naselja.

Stanovi u naselju "GTC" izgrađeni su nekoliko godina nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata i prevashodno su služili za privremeni alternativni smještaj, 23 objekta izgrađena su na osnovu sporazuma sa međunarodnim organizacijama. Nakon donošenja pravilnika, imaće mogućnost da po simboličnim cijenama konačno riješe problem krova nad glavom, a najavljene su i olakšice po raznim kategorijama. 

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм