Бојан Савић

''Бијељина и Семберија пропуштају много; Не можемо да функционишемо без републичких институција''

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 20:30

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Бојан Савић рекао је гостујући у емисији АТВ-а ''Имате ријеч са Милијаном Кос'' да је поносан да је, без обзира на све, данас и Бијељини мирна ситуација у смислу свађа и подјела.

"Мислим да ми дајемо највећи допринос томе јер је то једна нова филозофију у раду“, рекао је он,

Како каже, сматра да Бијељина и Семберија пропуштају много.

"Једна од кључних ствари о којима причамо јесте да морамо да сарађујемо, да се повезујемо. Имамо ситуацију гдје смо прекинули све везе са републичким институцијама. Без обзира што је буџет Бијељине велики - 75 милиона КМ што је 300 милиона за вријеме мандата градоначелника то нису мале паре, много тога може да се уради али ми не можемо да функционишемо без републичких институција и без владе“, каже он.

Напомиње да се и сам увјерио, као савјетник Предсједника Републике, да из Бањалуке све вријеме постоји пружена рука.

"Ја сам се и трудио да то и радим и гурам да се ствари поправе и да се сарадња побољша“, додао је.

Вучић: Министар из ФБиХ се слика са заставом самопроглашеног Косова, а Српску криве за сецесију

Вучић: Министар из ФБиХ се слика са заставом самопроглашеног Косова, а Српску криве за сецесију

Каже да Бијељини много тога фали.

"Да зауставите десет људи свако би вам рекао исте ствари и да нема јавних гаража, да је бања Дворови запуштена, да имамо политику кукања и оптуживања, да је инфраструктура јако лоша и у селу и у граду и то је све што можемо да урадимо и ми сами у Бијељини али много тога можемо да урадимо и са републичким институцијама“, додао је Савић.

Напомиње да је наредних неколико година кључно за Бијељину.

"Прича око ауто-пута који ће да прође је прилика да Бијељина преузме једну велику улогу у тој регији и да доживи експоненцијални раст. Ми данас, чини се да стагнирамо а кажу да је стагнација гора од смрти. Један експоненцијални раст Бијељина може да доживи. Ми имамо ситуацију да се буџет Града не троши на прави начин што је показао и негативан ревизорски извјештај“, рекао је Савић.

Савић подсјећа да је за два-три мјесеца у Градској управи запослено 320 људи на ПП уговор, на по мјесец-два.

"Не може се тако буџет трошити. Ја сам за то да се људи запосле али дајте да сарађујемо, да отворимо нешто, да нађемо начин гдје ћемо да их одржимо то је суштина ово сада није рјешење“, напомиње.

Беба и њена бака нестале у поплавама

Беба и њена бака нестале у поплавама

Говорећи о људима из Бијељине и Семберије који су на челу институција, фондова, предузећа, Савић каже да сматра да они могу више да утичу.

"И то су људи који воле Бијељину и Семберију и они хоће и труде се али јако је тешко ако је једносмјерна комуникација. Мора да постоји иницијатива из Бијељине, ми кажемо да морамо да им сједнемо за врат и то је оно што ћемо ми да радимо, много ћемо бити активнији и више иницијативе да нешто довучемо, не само из Бањалуке него и из Србије, морамо више да се повежемо са Србијом“, рекао је Савић.

Коментаришући пројекте који су неопходни да се реализују у Бијељини, Савић каже да постоје ствари које се могу ријешити брзо.

"То ми зовемо брзим побједама а то се односи на школе, на спортске клубове, на инфраструктуру, депоније, Бању Дворови, паркинге, гараже, градски парк“, каже он,

Напомиње да морају рационалније, паметније и транспарентније да се троше средства.

"Обилазећи Бијељину и Семберију схватили смо да људи нису нереални, они траже да не обећавамо у празно и да будемо ту и кад нису кампање. Сви знају шта недостаје али само нам те двије ствари траже“, рекао је он.

Пронађен дио новца свирепо убијене породице Ђокић

Пронађен дио новца свирепо убијене породице Ђокић

Коментаришући стање у бијељинском СНСД-у, Савић каже да ниједну велику ствар ниједан човјек није урадио сам.

"Имамо много посла тамо, има ствари које морамо да поправимо. Нисмо у заблуди, знамо да има простора гдје ми можемо да се поправимо. Поносан сам на своје сараднике, то су млади људи, велике патриоте, стручни, образовани, воле Бијељину, Семберију, свој народ. Поносан сам на све њих и на ново руководство које има једну филозофију која каже 'хајде да не дијелимо више овај народ, хајде да пробамо да утичемо да се мање свађамо, да приземљимо политику'“, каже Савић.

Савић је појаснио шта за њих значи да "приземље политику“.

"То значи да када неко сретне моју мајку да је пита да ли је њен син у томе и да јој каже како види да су мало бољи, мало праведнији, да раде и кад нису избори, да раде 365 дана, да су вриједни, то за све нас значи“, додао је.

Истиче да се огроман број младих људи прикључио зато што се осјетила једна ново енергија у СНСД-у у Бијељини а, како каже, за то је заслужно и ново руководство у Бањалуци чију подршку имају.

Одузета велика количина новца

Одузета велика количина новца

"Имамо простора да се поправимо али много радимо, данас је 118 дан откако радимо без престанка и тако ћемо радити све вријеме јер је то наша обавеза и мислим да то иде у добром правцу када је СНСД у Бијељини у питању“, додао је он.

Савић који је каријеру успјешно градио у иностранству у свијету бизниса, каже да је, након што је прије неколико година видио колики су притисци на Српску, схватио да мора да да свој допринос.

"Као у ратним временима када се нешто такво деси људи не питају ништа него узму пушку и иду да бране. Богу хвала, живимо у миру и тако ће и остати и сигуран сам. Као што охрабрујем људе да не пресијеку везе и да се врате охрабрујем их и да се укључе на неки начин у своју заједницу. Ово чиме се ми бавимо не бих назвао политиком и оно што покушавам да радим јесте да дам свој допринос да могу да помогнем својој средини“, рекао је он.

Савић напомиње да га занима Бијељина, Семберија и Република Српска.

"Јако сам везан и хоћу на овај начин да дам допринос да то буде мало боље. Прије пар година била је једна емисија о мом оцу и један наш пријатељ је на питање шта мисли гдје би он био да је жив рекао да би био уз руководство Српске, да би ово можда била мало праведнија и боља Република Српска али и Бијељина. Хоћу да покушам да наставим да идем путем којим је ишао мој отац“, каже он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм