Народни посланик

Башевић: Узео сам ствари у своје руке да мијењам алатом који се зове политика

  • Извор: АТВ
  • 13.06.2024. 21:28

Народни посланик и директор шумског газдинства Романија Страхиња Башевић рекао је у АТВ-ој емисији Тет-а-Тет да многима у Сокоцу смета што је он као млади политичар узео ствари у своје руке да мијења алатом који се зове политика.

Башевић истиче да се, од момента када се одлучује кандидовати за начелника општине Соколац, дешава један политички моменат.

"Од тога момента ја постајем мета коју треба омаловажити и срушити углед у јавности. Дешава се синхронизовани напад на мене, од стане једног круга људи у Сокоцу", рекао је Башевић.

Он је истакао да је СДС настао у Сокоцу, али да ту постоји једна екипа људи окупљена око начелника која је своју владавину заснивала манипулацијом.

"Сада када се окренемо иза себе, ја се питам шта је урађено у задњих неколико мандата конкретно. Урађено је нешто, али да је то довољно да задовољи основне потребе људи и да ли је било препознато од стране људи као нешто приоритетно што је требало да се уради за наш град", рекао је Башевић.

Он је истакао да ће се о томе расправљати у сљедећих пар мјесеци.

"СДС је послије рата прерастао у једну политичку партију која је почела да нарушава саму себе", рекао је Башевић.

Да ли ће се Српска изборити са свим притисцима и изазовима?

Башевић је истакао да се данас у свијету дешавају геополитичке промјене које не могу да заобиђу ни Балкан.

"Ми на Балкану смо на једној прометници увијек свих тих дешавања. Сама Република Српска, као један комплекс територије српског народа у БиХ, никад није ријешена на начин да функционише чисто и недвосмислено у тим односима тих народа у БиХ", рекао је Башевић те додао:

"Једноставно ми им сметамо јер смо ми један народ који у себи гаји слободарске вриједности и који кроз историју није могао да се преда и потлачи у било којим условима".

Он је истакао да је српски народ трпио велике посљедице због свега тога.

"Али мислим да је рјешење сачекати прави моменат, дефинитивно ове промјене које се дешавају у свијету иду у нашу корист. Овај пут ће то бити у корист оних који су увијек били на исправној страни историје", јасан је Башевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.