Лидер Листе за правду и ред

Вукановић: Бећировић се труди да буде већи Алија од Бакира Изетбеговића

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2023. 20:14

Лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић каже у емисији АТВ-а Имате ријеч да Бећировић наставља игру СДА и да се труди да буде већи Алија од Бакира Изетбеговића.

"Тај човјек је изгубио код сваког нормалног, то је недопустиво. То је само један у низу инцидената и Денис Бећировић се труди да буде већи Алија и од Бакира Изетбеговића. Он ће уназадити додатно БиХ и вјерујем да ће његова политичка опција платити цијену. Што се тиче Комшића он је продужена рука Бакира Изетбеговића. Они су некада били тандем, сада је мало другачија ситуација, али увијек када је таква ситуација у питању доносе исте одлику", каже Вукановић.

Он поручује да Комшић и Бећировић желе да својим популизмом осуђују Републику Српску.

"Наравно не подржавам политику која долази из Српске, али то није начин рјешавања нити они желе да тим потезом ријеше било шта. Него желе да додатно затегну односе. 'Ми боље бранимо БиХ и већи смо Бошњаци од Бакира Изетбеговића'".

Говорећи да ли ће Листа за правду и ред подржати вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, истиче да ће о томе одлучити непосредно прије сједнице НСРС.

"До сада је био став Клуба За правду и ред да не учествујемо у тим нагурњавањима или шта већ ради власт у БиХ. Ово јесте национална политика, али је СНСД не води добро. Ми ћемо имати састанак у петак прије сједнице НСРС и одлучити по том питању".

Вукановић је поручио и да Кристијана Шмитом високим представником, а да сматра, не би му рекао да "иде куће". За оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића каже да је то једна од фарси.

"Што се тиче Шмита, он је себе легитимисао када је дошао у Бањалуку и покушао да нас навуче. Ту смо одиграли важну улогу јер смо поручили да нећемо учествовати у његовим представама. Он је рекао да је тражила опозиција да ће се зацрвенити. Ја сам тражио само да видим и кажем му што бјежи од мене и што је довео обезбјеђење. Је л' мислите да би он погнуо главу да ја с њима имам било какав договор? Ни са њим ни са другима нисам имао никакав договр у којем јавност није била обавјештена. Стално имам понуде, никад не желим неку понуду за обуке које они нуде".

О кандидатури за градоначелника Требиња истиче да је кандидат Листе за правду и ред Лазар Радан.

"Лично сам имао такву амбицију 2012. године и права је штета што ми је мало недостајало. Имао сам готово 28 одсто. Кад сам се кандидовао сви су ми се смијали, с једне стране опозиција Вучуревић, Чавић, ПДП, радикали, а са друге стране СНСД, ДНС, СП.. Био сам сам и имао сам више гласова него СНСД. Мало је недостајало. Нисам побиједио ја, али су побиједиле идеје. Тада сам говорио да се треба окренути туризму, направити хотеле, поплочати Стари град, аграрни фонд... Све што сам говорио преузео је СНСД, многе ствари искварио, али је тај правац развоја Требиња преузет у цјелости. Могу да кажем да нисам побиједио као кандидат, али су побиједиле идеје. Моја амбиција је да се Требиње ослободи", каже Вукановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)