SUBOTA I NEDJELJA U 20

SRPSKA VAROŠ: Zlatno doba grada na Savi

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.13:00

Dokumentarni serijal ‘Srpska varoš’, autora Milana Pilopovića, a u režiji Boška Krljaša govori o značajnim ličnostima i srpskoj inteligenciji Gradiške sa kraja XIX i početka XX vijeka.

Glumac Zlatan Vidović, simbolično rodom iz Gradiške, sa srpskim akademicima, istoričarima, naučnicima, profesorima, duhovnicima, te drugim značajnim ličnostima iz oblasti obrazovanja i kulture, u Gradišci, Beogradu i Banjaluci, razgovara o događajima i ljudima iz perioda uoči, za vrijeme i nakon Prvog svjetskog rata i ulozi gradiških porodica i srpske intelektualne elite u borbi za slobodu i nacionalne interese.

Kako je nastala Srpska varoš i zašto su Gradišku nekada zvali ‘mali Beograd’?

Koje su to istaknute ličnosti i presudni događaji kreirali Gradišku kao mjesto velikih ideja, kulture i neprocijenjivog istorijskog značaja?

Dokumentarni serijal ‘Srpska varoš’ možete pratiti na program ATV-a u subotu i nedjelju u 20 časova. 

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.