PONEDJELJAK U 18:20

NAŠA SRPSKA: U fokusu privreda Srpske

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2021. 15:00

Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje. Prirodne ljepote, običaji, interesantne priče naših dopisnika, kao i gostovanja istaknutih sagovornika iz svih oblasti društvenog života, otkriće vam nešto više o Srpskoj i približiti šta se sve dešava u njenim gradovima i regijama.

Razgovaraćemo o aktivnostima i rezultatima privrednih giganata u Republici Srpskoj, a u prvom redu to su preduzeća 'HE na Drini' i 'HET' koje u prethodnom periodu bilježe odlične rezultate. Realizovan je godišnji remont kako bi se pogonska oprema u 'HE na Drini' podigla na maksimum, a najavljuju da će i u narednom periodu biti novih obnavljanja opreme na višegradskoj brani. Ono najvažnije je da su premašili plan proizvodnje za ovu godinu i da nove padavine dočekuju spremno. Uspješnu godinu ostvario je i 'HET' – ostvarili su rezultate i dobit, a nadaju se da će im hidrologija i u narodnom periodu obezbijediti plodno tlo za nove poslovne uspjehe. Donosimo i priču o gradnji najveće solarne elektrane na Balkanu, kod Trebinja - radovi počinju već na proljeće.

Velike projekte planira i komunalno preduzeće 'Izvor' iz Foče, koje prije svega ulaže u ljudstvo. Zapošljavanje novih radnika prvi je činilac u ostvarivanju zacrtanih planova.

Naša Božana Živanović pripremila je priču o mladima i pandemiji – koliko je srednjoškolcima promijenila navike, potrebe, školovanje i normalan ritam tinejdžerskih godina?

Emisija 'Naša Srpska' svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta.