Шеф Клуба посланика СНСД-а

Жунић: Буџет има развојну и социјалну компоненту

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2023. 12:30

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је у парламенту да ће ова партија подржати предложени буџет за наредну годину јер има и социјалну и развојну компоненту.

"Направљен је у складу са нашим могућностима, од оног што сада имамо. А све у циљу да не оптерети привреду, али и да не ускратимо сва права која смо до сада дали", рекао је Жунић током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу буџета Републике Српске за 2024. годину, који се разматра по хитном поступку и чији укупни оквир износи 5,735 милијарди КМ.

Он је рекао да је циљ прављења сваког буџета да новац буде равномјерно и што праведније распоређен.

Жунић је рекао да предложени буџет показује да је Влада програмски опредијељена да обезбиједи квалитетну социјалну и здравствену заштиту, повећање плата и пензија, бројна нова давања и слично, а да се при томе не занемаре инвестиције, које се, иначе, не финансирају само из буџета, већ и из кредитног задужења.

Он је рекао да и информације из предложеног буџета показују да је Српска најмање задужена у својој историји.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.