Бањалука

Златни БАМ за Нову банку

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2023. 15:25

Најуспјешнијим банкама у Босни и Херцеговини, на традиционалној манифестацији "Вечер банкара", уручена су признања Златни БАМ, која додјељује финансијско-пословни магазин Банке и Бизнис у БиХ, у заједничкој организацији са Удружењем банака Босне и Херцеговине.

Овај догађај већ 21 годину посвећен је сектору банкарства. Критерији за избор су извјештаји независних ревизора за пословање у претходној години.

Нова банка АД Бања Лука добитник је Златног БАМ-а, додијељеног у категорији банака са највећим износом активе са претежно домаћим капиталом. За Нову банку признање је уручено предсједнику Управе Синиши Аџићу.

Током 2022. године, актива Нове банка достигла је износ од 2,8 милијарди КМ. Уз активу Банке растао је и проценат кориштења свих производа Банке, али и броја корисника. 

Признања су уручена на гала вечери, у сарајевској Вијећници, у којој су се окупили представници банака, те представници удружења, институција и организација које прате и сервисирају успјешан рад банака на тржишту Босне и Херцеговине. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: