БРИКС

Запад забринут због развоја независних финансијских механизама!

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 21:54

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да је све већа забринутост Запада због рада чланица БРИКС-а на развоју сопствених независних финансијских механизама.

"Тај рад све више брине Америку и њене савезнике који схватају да је тај посао успјешан и да успијевамо да радимо на развоју независних финансијских механизама. Тиме се ставља озбиљно питање на механизме глобализације који тренутно функционишу под руководством Запада", нагласио је Лавров, преноси руска новинска агенција Тас.

Према његовим ријечима, Русија је заинтересована да повећа улогу чланица БРИКС-а у међународним монетарним, финансијским и трговинским системима, развоју међубанкарске сарадње, проширење употребе националних валута и стварању сопствене берзе.

Шеф руске дипломатије је напоменуо да је Запад почео да "бесрамно злоупотребљава" међународне механизме и да их користи како би вршио притисак на конкуренте и казнио неистомишљенике. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм