Načelnik opštine Mrkonjić Grad

Vođević: Dvije trećine drvne mase domaćim drvoprerađivačima

  • Извор: СРНА
  • 07.11.2022. 19:16

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da će ispred lokalne zajednice uputiti inicijativu resornom ministarstvu i Јavnom preduzeću "Šume Republike Srpske" da se dvije trećine drvne mase koja se eksploatiše na teritoriji ove opštine usmjeri na domaće drvoprerađivače.

U Mrkonjić Gradu je danas održana 22. sjednica Privrednog savjeta ove opštine na kojoj je razgovarano i o stanju u drvoprerađivačkoj industriji.

- Dosta šumske mase ide u druge opštine. Naravno da i njih treba ispoštovati, ali akcenat treba da bude na našim domaćim drvoprerađivačima. Mi ćemo ispred Privrednog savjeta i ispred opštine uputiti takvu inicijativu na adekvatne adrese - rekao je Vođević novinarima.

Na današnjoj sjednici razgovarano je i o prijedlogu plana upisa u prve razrede srednjih škola za školsku 2023/24. godinu.

Direktor Srednjoškolskog centra Mrkonjić Grad Predrag Đuza rekao je da je prijedlogom plana upisa u sljedeću školsku godinu planiran upis četiri odjeljenja.

- Najatraktivnija zanimanja su tehničar računarstva i programiranja, tehničar CNC tehnologija, ekonomski tehničar, te pojedini zanati - naveo je Đuza.

Тагови:
  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм