Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: У Будимпешти договорен наставак реализације три пројекта

  • Извор: СРНА
  • 30.11.2023. 16:51

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у Будимпешти са министром економског развоја ове земље Мартоном Нађем договорио наставак реализације три пројекта - вјетроелектране Хргуд, рехабилитације ХЕ Требишњица у Требињу и постројења за пречишћавање отпадних вода у Градишци.

Вишковић је истакао да је ријеч о наставку реализација три пројекта које је некада напустила да финансира њемачка развојна банка КФВ.

Он је навео да је Мађарска већ прихватила те пројекте.

"Већ су пронашли компаније из Мађарске које ће наставити радити те пројекте заједно за Српском. Мађарска ће обезбиједити чак и финансирање пројеката", изјавио је премијер Српске.

Вишковић: Велика је тековина сачувати српски језик и изворност

Вишковић: Велика је тековина сачувати српски језик и изворност

Вишковић је истакао да је важан детаљ данашњег састанка био његов позив Нађу да дође у Српску, што је мађарски министар прихватио, те да почетком идуће године, послије празника, буде организован економски форум.

"Очекујемо у фебруару економски форум привредника Српске и Мађарске. Чим дођем у Бањалуку упутићу званични позив за организацију тог форума, чији ћу бити домаћин", рекао је Вишковић.

Додик честитао велики јубилеј српској школи у Будимпешти

Додик честитао велики јубилеј српској школи у Будимпешти

Амбасада Њемачке у БиХ саопштила је у августу да је Влада те земље одлучила обуставити четири инфраструктурна пројекта у Републици Српској у вриједности 105 милиона евра, међу којима је пројекат изградње вјетроелектране "Хргуд" у Берковићима укупне вриједности 64,28 милиона евра, обнова ХЕ код Требиња, као и пројекат збрињавања отпадних вода у Градишци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.