Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић са Хадад: Подржати мала и средња предузећа да се прилагоде еколошким стандардима

  • Извор: СРНА
  • 01.11.2023. 16:21

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са глобалним директором Свјетске банке за трговину, инвестиције и конкурентност Моном Хадад о мјерама и могућим моделима које је потребно предузети како би се мала и средња предузећа успјешно прилагодила све ригорознијим еколошким стандардима, који се постављају као услов за излазак на ЕУ тржиште.

На састанку је изражена спремност да Влада Републике Српске и Свјетска банка развију програме подршке малим и средњим предузећима, како би она била у прилици да задовоље поменуте стандарде, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Предсједник Владе подсјетио је да су већ предузети одређени кораци у том правцу, креирањем програма инсталације соларних панела на крововима предузећа и институција.

"Указано је, такође, да је потребно развити програме додатне едукације привредника, како би се упознали са процесом тзв. зелене транзиције и потреби задовољавања нових европских прописа неопходних за пласирање робе на ЕУ тржиште", наведено је у саопштењу.

Током састанка изражена је обострана спремност и за развој програма за даље поједностављивање административних процедура и проширењем перспектива за привлачење нових инвестиција. 

Пратите нас и путем Вибера