Састанак у Влади

Вишковић: Одређени производи ускоро по значајно нижим цијенама

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2023. 11:13

Радован Вишковић, предјседник Владе Републике Српске, поручио је данас грађанима да ће се ускоро на рафовима трговаца у Републици Српској појавити одређен број производа по значајно нижим цијенема.

Вишковић је данас у Бањалуци, заједно са министром трговине и туризма Денисом Шулићем, разговарао са представницима трговаца, добављача и домаћих произвођача на тему могућности проширења кампање „Друштвено одговорно", у чијем је средишту исказивање солидарности према потрошачима, пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Републици Српској.

„Данас смо имали сасатанак да, по угледу на земље окружења, и Република Српска направи одређени број производа који ће у наредном периоду имати снижене цијене и тиме помогнемо грађанима Републике Српске у времену које је изазовно“, изјавио је Вишковић.

Захвалио је свим учесницима састанка који су се брзо одазвали позиву на састанак из Министарства трговине и туризма и безрезервно подржали иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика. Додао је да ће још размотрити колико производа ће бити обухваћено овом иницијативом, на основу броја произвођача који су се одазвали на позив.

Вишковић је рекао да су на састанку били и представници компаније „Неопланта“ из Новог Сада који су подржали ову акцију.

„Већина произвођача је рекла да ће те производе да дају са нула маржом, што значи да ће ти производи бити значајно повољнији него сада“, поручио је Вишковић.

Премијер је рекао да ће се на рафовима трговачких ланаца, чији су представници данас били на састанку, врло брзо наћи производи по знатно нижим цијенама.

Одзив на данашњи састанак представника трговаца, добављача и домаћих произвођача био је велики и на састанку је исказано опредјељење свих учесника за учешће у кампањи снижавања цијена појединих производа.

Министар трговине и туризма Денис Шулић изразио је захвалност свима који су данас били на састанку.

„Ово је други корак кампање 'Друштвено одговорни' коју смо заједно са предсједником Владе и предсједником Републике покренули у јуну. У наредним данима ћемо са произвођачима дефинисати који су то артикли који ће бити по нула посто марже, односно, да ће се произвођачи одрећи марже. Јефтинији производи ће се наћи само у оним маркетима који су дио ове кампање. Остали маркети ће имати марже ових добављача на те производе које су имали и у претходном периоду“, изјавио је Шулић.

Нинослав Рашковић, директор Зворничанка маркета, истакао је да је ова компанија два мјесеца пружала подршку кампањи „Друштвено одговорни“.

"Одлучили смо да подржимо активности са проширивањем броја артикала и са просљеђивањем производа на полице до крајњех потрошача са нула посто марже“, рекао је Рашковић.

Стево Филиповић, директор компаније Сава Семберија, рекао је да ће у пуном капацитету подржати ову акцију.

"Биће одређено који производи ће бити са наше стране обезбијеђени без марже и према крајњем купцу бити прослиђени кроз ланце маркета“, казао је Филиповић.

Директор продаје компаније "Нелт" из Источног Сарајева Мирсад Бекташевић каже да је дужност и обавеза ове компаније да подржи овакве активности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)