Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: Исплата накнаде пољопривредницима од понедјељка

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2023. 20:08

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да ће накнада пољопривредним произвођачима који су претрпјели штету бити исплаћена од понедјељка, 6. новембра када ће засједати и фонд солидарности.

Вишковић је рекао да је сједницу фонда солидарности, коју је била заказана за ујутро, морао да одгоди за понедјељак, 6. новембра, јер у суду није завршен процес регистрације ового фонда.

"До сада су исплате ишле преко Компензационог фонда, који је био формиран због пандемије вируса короне, али смо по препорукама ревизије ушли у формирање фонда солидарности", рекао је Вишковић новинарима.

Он је навео да је фонд солидарности сада правно лице и мора да буде регистрован, има свој жиро-рачун и печат.

Вишковић: Не може се лажним људима кројити судбина Срба у БИХ

Вишковић: Не може се лажним људима кројити судбина Срба у БИХ

"Имамо средства. Нисам хтио због викенда да правим процедуралну грешку. Извињавам се свим нашим пољопривредним произвођачима који ће добити своју накнаду већ од понедјељка", рекао је Вишковић.

Фонд солидарности Републике Српске преузеће права и обавезе Фонда солидарности за обнову Српске и Компензационог фонда и омогућиће пружање помоћи на начелима солидарности усљед елементарних непогода, природних, техничко-технолошких и еколошких катастрофа, заразне болести људи и животиња, озбиљних поремећаја на тржишту и свих других непредвиђених догађаја.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм