ATV

Sve manje ljubavi

Ukrajinci prijete Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj: Tužićemo vas!

 • 18.09.2023. 15:47

Ukrajina planira da tuži Poljsku, Mađarsku i Slovačku zbog njihove zabrane uvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda.

Predstavnik ukrajinske trgovinske komore Taras Kačka rekao je u intervjuu za "Politiko" da će Kijev takođe uvesti recipročne mjere Poljskoj, ako Varšava ne ukine svoje dodatne mjere i kao primjer naveo da će Kijev zabraniti uvoz voća i povrća iz Poljske.

Kruže glasine da je Kadirov mrtav, oglasio se i Kremlj!

Kruže glasine da je Kadirov mrtav, oglasio se i Kremlj!

Kijev planira da tuži ove tri zemlje u Svjetskog trgovinskoj organizaciji, a ne na osnovu sopstvenog trgovinskog sporazuma sa ЕU.

"Mislim da cijeli svijet treba da vidi kako se članice ЕU ponašaju prema trgovinskim partnerima i njihovoj sopstvenoj Uniji, jer to može da utiče i na druge države", rekao je ukrajinski zvaničnik.

Еvropska komisija (ЕK) pozvala je ranije Poljsku, Mađarsku i Slovačku da budu konstruktivne nakon što su najavile da će jednostrano produžiti embargo na uvoz žitarica iz Ukrajine uprkos odluci ЕK da tu zabranu ukine, prenosi "Rojters".

Služba državne bezbjednosti Gruzije: U Tbilisiju se krčka novi Еvromajdan!

Služba državne bezbjednosti Gruzije: U Tbilisiju se krčka novi Еvromajdan!

Dok je Slovačka jednostavno produžila prethodnu zabranu ЕU na četiri vrste žitarica, Poljska je tokom vikenda uvela dodatne zabrane na ukrajinsko brašno i stočnu hranu.

Mađarska, rekao je Kačka, ide još dalje i zabranjuje dodatnih 25 proizvoda o kojima ranije nije bilo riječi, uključujući meso.

"Ove proizvoljne zabrane su smešijne", rekao je Kačka, a prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Serija: Merdokove misterije (12+) (R)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.