Saopštenje

U IRB-u nema kršenja propisa o radnom vremenu

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2023. 16:13

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske informisala je Vladu Republike Srpske, odnosno Ministarstvo finansija Republike Srpske da u IRBRS nisu evidentirani slučajevi kršenja odredaba propisa kojima se regulišu radni odnosi, u dijelu poštovanja radnog vremena, tj. evidencije zaposlenih na radnim mjestima, saopšteno je iz IRBRS.

Saopštenje IRBRS prenosimo u cijelosti:

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti u vezi sa anonimnim prijavama u kojima se navodi da u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske ima zaposlenih koji ne dolaze na posao, a primaju platu javnost informišemo o sljedećem:

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske informisala je Vladu Republike Srpske, odnosno Ministarstvo finansija Srpske da u IRBRS nisu evidentirani slučajevi kršenja odredaba propisa kojima se regulišu radni odnosi, u dijelu poštovanja radnog vremena, to jest evidencije zaposlenih na radnim mjestima.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, njeno rukovodstvo i zaposleni u potpunosti slijede svoje obaveze i odgovornosti, kako je to i definisano zakonom i odlukama organa Banke.

IRBRS je zbog požara koji je 1. maja 2022. zahvatio zgradu u kojoj se nalazi sjedište i prostorije naše Banke u Banjaluci od maja do kraja 2022. godine, kad je upućen dopis Vlade o provjeri odredaba propisa, bila u posebnom/privremenom režimu rada, zbog nedostatka radnog prostora.

Stoga je Uprava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske donijela odluku o organizaciji rada u smjenama, u prostoru IRBRS koji je bio upotrebljiv, i o radu od kuće.

Koristimo priliku da još jednom zahvalimo svim zaposlenim u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske za strpljenje i razumijevanje, jer smo drugu polovinu protekle godine svi zajedno radili u vanrednim i vrlo teškim uslovima.

Uprkos tome proces plasmana kredita za građane i privredu Republike Srpske, kao i druge aktivnosti Banke, odvijali su se redovno, a poslovni plan za 2022. godinu je premašen.


Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм