Генерални директор компаније м:тел

Триван: Успјех Телеком Србија групе резултат пословања у читавој регији западног Балкана

 • Извор: ПР
 • 15.05.2024. 16:57

За државу Србију и Телеком Србија групу као најпрофитабилније показало се инвестирање у земље западног Балкана. Потврда за то је компанија м:тел, до данас највећа инострана инвестиција Србије, која својим пословним резултатима стоји раме уз раме са водећим европским телеком оператерима.

Инвестирање у регион, осим што је политички разумно, и економски је исплативо - оцјена је генералне директорке компаније м:тел Јелене Триван у оквиру панел-дискусије "Један регион, једно тржиште“ овогодишњег Јахорина економског форума на којем су говорили и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац и привредници из земаља регије.

Говорећи о позитивним примјерима регионалне интеграције, Триван је нагласила како сви привредни сектори треба да се воде примјером успјешне телекомуникационе интеграције регије, која се догодила укидањем роминга у земљама западног Балкана.

"Дио сам телекомуникационе групе која послује и у Европској унији и на подручју западног Балкана. Један од разлога за успјех наше групације је чињеница да послујемо на заједничком тржишту, без телекомуникационих баријера и да допиремо до корисника на тржишту до којих други не могу. Као такви смо конкурентнији и на европском тржишту, с обзиром да у њему живи и велики број наших људи који ће радије узети услуге једне такве групације и моћи без баријера да живе и раде у Европи и на западном Балкану“, рекла је Триван и нагласила да је сарадња економски императив свих земаља регије које су међусобно, уз Европску унију, главни спољнотрговински партнери.

Генерални покровитељ овогодишњег Јахорина економског форума је компанија м:тел.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)