У организацији Владе Републике Српске и ИРБРС

Све спремно за први „Инвест форум”, окупиће више од 300 учесника

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2023. 10:46

Први „ИНВЕСТ ФОРУМ” у организацији Владе Републике Српске и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске биће одржан у уторак, 19. септембра 2023. године у Банском двору у Бањалуци.

„ИНВЕСТ ФОРУМ“ назива „Искористи прилику – инвестирај у Српску“ окупиће више од 300 учесника - привреднике из Италије, Јапана, Кине, Турске, Швајцарске, Србије, Аустрије, Мађарске, Руске Федерације, Уједињених Арапских Емирата, Хрватске, Грчке, Холандије, Пољске, Словеније, Азербејџана, Чешке, Њемачке, Велике Британије, Бјелорусије и Белгије. Међу учесницима су и представници власти, привредних комора, дипломатског кора. 

На Форуму ће бити представљене инвестиционе могућности, потенцијали и пројекти Републике Српске, а све с циљем увезивања привредника Републике Српске са привредницима из иностранства ради нових инвестиција, отварања нових радних мјеста и јачања привреде.  Привредницима ће бити презентован стимулативни привредни амбијент Републике Српске, презентоване компаније и имовина за коју су заинтересовани страни улагачи, а локалне заједнице ће представити своје пословне зоне, са конкретним понудама за браунфилд и гринфилд инвестиције, саопштено је из Владе Републике Српске. 

Влада Републике Српске представиће пројекте у секторима привреде и погодности за улагање у Републици Српској, Министарство финансија представља стимулативну пореску политику у Републици Српској за инвестирање, Инвестиционо-развојна банка Републике Српске промовише инвестиционе потенцијале и могућности улагања у Републици Српској, док ће градови и општине Републике Српске представити могућности инвестирања у пословнe зонe. 

У другом дијелу званичног програма акценат је на успостављању пословне сарадње привредника, као и сарадње међународних институција/организација и институција Републике Српске, а све с циљем јачања економске сарадње.

Пратите нас и путем Вибера