Прољеће је званично почело прошле недјеље а са његовим доласком стигли су и први млади кромпири.
Сваке године, послије зиме која увијек дјелује као да траје већ бескрајно дуго, на српским трпезама неколико намирница указује на радост предстојећих дана који, коначно, доносе сунце и лијепо вријеме.
Ту су прве ротквице, млади лук и наравно млади кромпирићи.
Пржени, печени, кувани... омиљен начин припреме је индивидуална ствар, али, једно је сигурно - прољећна трпеза без младих кромпира је мање радосна.
Београђани могу да се радују доброј вијести да је млади кромпир већ у понуди на градским пијацама.
Лоша вијест за многе је његова цијена због које ће, изгледа, многи кромпир третирати као деликатес и потенцијално изоставити из свог бакалука.
Наиме, на једној пијаци у главном граду Србије цена ове намирнице достигла је невјероватних 1.000 динара по килограму (скоро 17 КМ).
Некада "сиротињска" храна, на коју су сви могли да рачунају, чак и када се нема за друге намирнице, сада је достигла толику цијену, да ће многи можда купити само једном, да их мине жеља, пише "Телеграф".