Ministar trgovine i turizma

Šulić za ATV: Novi zakoni će podići turističku ponudu na viši nivo

  • Извор: АТВ
  • 18.06.2023. 19:45

Ministar trgovine i turizma Denis Šulić rekao je za ATV da će Zakon o boravišnoj taksi i Zakon o ugostiteljstvu podići turističku ponudu na još viši nivo.

"Ta dva zakona će faktički ići jedan uz drugi. Želimo da dovedemo do toga da u realnom vremenu vidimo koliki broj turista u datom trenutku imamo u Republici Srpskoj, a putem softvera kojim želimo da predvidimo i Zakonima o ugostiteljstvu i boravišnoj taksi", rekao je Šulić.

On je istakao da će se na taj način lakše moći da se vide one koje žele da zarađuju ekstra profit, a ne prijavljuju broj turista koji je realan.

ATV saznaje: Koje će funkcije dobiti SPS?

ATV saznaje: Koje će funkcije dobiti SPS?

"Moći ćemo se ponašati u datom trenutku kao Ministarstvo da kreiramo određene mjere i podsticaje prema našoj turističkoj zajednici i da podignemo našu turističku ponudu na još viši nivo, rekao je Šulić.

Šulić kaže da će se ova izmjena zakona, putem softvera, omogućiti pregled popunjenih smještajnih kapaciteta, kako u Banjaluci, tako i u bilo kojoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:00 Дан Сјећања на страдање и прогон Срба у Олуји, пренос

    ''Владе Републике Српске и Србије ове године Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији хрватске војске "Олуја" обиљежиће у суботу, 3. августа, у Лозници, а централна манифестација биће одржана на стадиону "Лагатор" са почетком у 18 часова.

  • 18:35 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 18:40 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.