Министар трговине и туризма

Шулић: На Пословном форуму и о пласману домаћих производа на тржиште Мађарске

  • 06.04.2024. 08:50

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је Срни да је у оквиру Пословног форума Српске и Мађарске било ријечи и о пласману домаћих производа на мађарско тржиште, али и привлачењу туриста из Мађарске у Српску.

"У наредном периоду посветићемо посебну пажњу додатним промотивним активностима на овом тржишту, као и повезивању привредних субјеката и сигуран сам да ћемо већ на наредном форуму говорити о повећаном броју долазака мађарских гостију у нашу земљу", рекао је Шулић.

Шулић је нагласио да је Мађарска један од најзначајнијих политичких, али и економских партнера Републике Српске у Европи, те да ће Пословни форум допринијети додатном развоју сарадње двије земље, повезивању привреде и склапању пословних аранжмана који ће довести до раста трговинске размјене Српске и Мађарске.

Шта је све договорено током посјете делегације Мађарске Републици Српској

Шта је све договорено током посјете делегације Мађарске Републици Српској

"Договорена је сарадња на реализацији и финансирању три пројекта, вриједности од 140 милиона евра. Драго ми је да је један од њих у мојој Градишци, а ријеч је о пројекту пречишћавања отпадних вода, који је изузетно значајан за наш град и о којем се већ дуго прича, а чија је реализација пролонгирана због повлачења партнера из неких других европских земаља", истакао је Шулић.

Он је захвалио руководству Мађарске што су, и на овом примјеру, показали да је њихова политика - политика грађења и развоја.

"Драго ми је што је Бањалука била домаћин првог Пословног форума, а сигуран сам да ће пракса одржавања оваквих форума бити настављена", закључио је Шулић.

Како је Ројтерс извјештавао о посјети Орбана Бањалуци

Како је Ројтерс извјештавао о посјети Орбана Бањалуци

У Бањалуци је јуче успјешно окончан први Пословни форум привредника из Републике Српске и Мађарске, који је окупио представнике више од 100 домаћих и мађарских компанија.

Форум је одржан у оквиру посјете Српској делегације Владе Мађарске и привредника, коју је предводио премијер Виктор Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.