Платформа за продају

Стигао захтјев од ЕК: Тему мора доставити податке

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2024. 13:54

Европска комисија саопштила је да је послала захтјев платформи за онлајн трговину Тему да достави податке о томе шта је ова платформа предузела против илегалне продаје производа.

Комисија је додала да је овај захтјев упућен на основу Акта о дигиталним услугама (ДСА), пренио је Ројтерс.

"Тему мора доставити тражене детаљне информације до 21. октобра 2024. Комисија ће на основу процјене одговора који добије од сајта Тему одлучити о наредним корацима“, додаје се у саопштењу ЕК.

Украо коња и ждријебе са ограђене ливаде

Украо коња и ждријебе са ограђене ливаде

Тему је платформа за шопинг у власништву кинеске компаније ПДД Холдингс, подсјећа Ројтерс.

ЕК је у мају већ објавила да ће Тему морати да испоштује строжа правила ЕУ о онлајн садржајима, након што је број њихових корисника премашио кључне критеријуме.

У међувремену, Индонезија је затражила од компанија Гугл и Епл да блокирају платформу Тему у тој земљи како јој се више не би могло приступити, саопштио је министар за комуникације Буди Арие Сетиади.

Као да је ЛШ, а не 3. лига: Спектакуларан погодак у Републици Српској

Као да је ЛШ, а не 3. лига: Спектакуларан погодак у Републици Српској

Овај потез има за циљ да превентивно заштити мала и средња предузећа у Индонезији од јефтиних производа које нуди Тему, додао је он, иако власти још увијек нису нашле да је у тој земљи дошло до било каквих трансакција преко ове платформе, преноси Ројтерс.

Буди је указао да пословни модел Тему, који повезује потрошаче директно са фабрикама у Кини како би се знатно смањила цијена производа, представља нездраву конкуренцију.

Он је додао да његова влада такође планира да затражи сличну блокаду за кинеску онлајн шопинг услугу Шеин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.