Saopštenje

Srpska prodala obveznice za 210 miliona KM

  • Извор: АТВ
  • 20.06.2023. 17:41

Ministarstvo finansija Republike Srpske je posredstvom Banjalučke berze danas prodalo 210.000 petogodišnjih obveznica Srpske u nominalnoj vrijednosti 1.000 KM po hartiji, sa kamatnom stopom 6,1 odsto, navedeno je u saopštenju.

“Investitori su na današnjoj aukciji iskazali veliko interesovanje, o čemu svjedoči podatak da je potražnja za hartijama bila za 14 miliona viša od planirane i iznosila je 224,28 miliona KM”, stoji u saopštenju. 

Kako je navedeno, u obavljenih 60 transakcija učestvovali su institucionalni investitori, kao i tridesetak fizičkih lica, što iz Republike Srpske, FBiH, tako i zemalja Evropske unije. 

“Emisija obveznica je planirana Budžetom Republike Srpske i u skladu je sa Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama, kojim je definisana namjena zaduživanja. Svrha duga su budžetska potrošnja i projekti, te otplata starog duga. Ministarstvo finansija na svojoj internet stranici redovno objavljuje aukcije hartija od vrijednosti koje su planirane, kao i rezultate obavljenih trgovanja, te ovim putem poziva zainteresovanu javnost da prati kalendar akcija s ciljem učestovanja u jednoj od budućih emisija”, zaključeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)