Обећавају да ће се активирати

Споро реагују: Ни десет дана након увођења санкција нема очекиваних реаговања привредника!

  • Извор: АТВ
  • 28.06.2024. 19:12

Ни десет дана након увођења санкција фирмама које Републици Српској доносе вишемилионски профит, нема очекиваних реаговања привредника. Већина представника Привредне коморе на радним је састанцима у Италији.

Иако су свјесни да ће санкционисање фирми у Републици Српској успорити раст привреде за коју су задужени, оглашавају се тек након наших упорних упита, умјесто да први нуде рјешења. До данас, признају нису урадили ништа, али обећавају да ће се активирати. 

А било би крајње вријеме, јер су на удару и институције, нарочито у процесу дигитализације за коју су биле задужене неке од санкционисаних компанија.

"На тај начин је угрожено функционисање институција Републике Српске и сигурно ће то имати негативне конотације, али не само у Републици Српској, него и на нивоу БиХ. 

Као представник Привредне коморе, планирате ли да се активирате по том питању, да упутите неке апеле нивоу БиХ, или да одржите састанке са представницима банака како би се пронашло неко повољно рјешење? 

У сваком случају, као пословна заједница ми смо на неки начин забринути", каже Перо Ћорић, предсједник Привредне коморе Републике Српске.

Видјело се ових дана откако су санкције уведене колика је та забринутост јер се до данас, подсјећамо још једном, нико из привредне коморе Српске или бањалучке подручне није огласио. Данас нам у телефонском разговору Ћорић још каже да ће разговарати са Агенцијом за банкарство о томе како ће банке одговорити на ову ситуацију. Додаје и да ће, у сваком случају, позвати и све релевантне институције. Што се тиче подручне коморе, њен предсједник каже да ће имати шта да каже о санкцијама у понедјељак, чим се врати из Италије.

Пратите нас и путем Вибера