Njemački kancelar

Šolc: Nije moguće zamijeniti ruske energente preko noći

  • Извор: СРНА
  • 07.03.2022. 17:23

Isporuka ruskih energenata ne može se zamijeniti preko noći i zato je NJemačka odlučila da nastavi poslovanje sa kompanijama iz Rusije u tom području, izjavio je njemački kancelar Olaf Šolc.

On je naglasio da NJemačka, istovremeno, traži alternativna energetska rješenja usljed specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini.

"Federalna vlada već nekoliko mjeseci razvija alternative za ruske energente sa partnerima u i izvan EU. Zato je namjerno odlučeno da se nastave aktivnosti komercijalnih pravnih lica u energetskom sektoru sa Rusijom", rekao je Šolc.

Prema njegovim riječima, pritisak sankcijama je neophodan da bi se "Rusiji zadao žestok udarac", javio je TASS.

"Evropa je namjerno izostavila isporuku ruskih energenata iz sankcija. Trenutno ne postoji drugi način da se osigura isporuka energenata u Evropu za proizvodnju toplotne energije, transport, struju i industriju", istakao je Šolc.

NJemački kancelar pozdravio je uvođenje sankcija zapadnih zemalja Moskvi nakon početka vojne operacije u Ukrajini.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlučio je 24. februara da započne specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, na zahtjev lidera samoproglašenih republika u Donbasu.

On je naglasio da planovi Moskve ne uključuju okupiranje ukrajinske teritorije, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su mete objekti vojne infrastrukture u Ukrajini i da operacija ne predstavlja opasnost za civilno stanovništvo.

EU, SAD, Velika Britanija i još nekoliko zemalja uvele su sankcije fizičkim i pravnim licima u Rusiji nakon početka operacije.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)