Predstavljeni prehrambeni proizvodi

Rusi spremni za saradnju sa firmama iz Srpske

  • 07.09.2021. 14:25

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa članovima delegacije Republike Srpske, razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa rukovodstvom Privredne komore Sankt Peterburga, koje je predvodio predsjednik Komore Katenev Vladimir Ivanovič. 

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje, potencijalima i mogućnostima, te povezivanju privrednika iz Republike Srpske i Sankt Peterburga.

U Privrednoj komori Sankt Peterburga danas su predstavljeni prehrambeni proizvodi iz Republike Srpske, te je razgovarano o plasiranju i predstavljanju naših domaćih proizvoda iz prehrambene industrije na ruskom tržištu.

Na sastanku je iskazana spremnost za saradnju sa preduzećima u Republici Srpskoj iz oblasti turizma, hotelijerstva, proizvodnje hrane, mineralnih đubriva, kao i proizvodnje poljoprivrednih mašina.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić je istakao da je Republika Srpska opredijeljena za saradnju po pitanju poljoprivrednih mašina i poljoprivredne mehanizacije, kao i da raspolaže sa proizvodnjom zdrave hrane i kvalitetnih vina.  

Ministar Pašalić  je istako da su količine vina skromne, kada se upoređuju sa nekim opštim parametrima proizvodnje, ali da su vina iz Republike Srpske veoma visokog kvaliteta.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.