Predsjednik Rusije

Putin: Razvoj i modernizacija industrije - apsolutni prioritet

  • Извор: Sputnjik
  • 26.06.2023. 14:38

Razvoj industrije ostaje prioritet za Rusiju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima i gostima 11. Međunarodnog omladinskog industrijskog foruma "Inženjeri budućnosti - 2023“.

“Razvoj i modernizacija industrije su naš bezuslovni prioritet. Zato ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rješenja, naprednih ekoloških standarda“, rekao je Putin.

On je pozvao da se obnove programi stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, između ostalog i za glavne industrije: mašinogradnju, proizvodnju industrijske i energetske opreme, robotiku i elektroniku, brodogradnju i avio-industriju, izradu mašina i instrumenata.

Potvrđena optužnica protiv Kurtijevih specijalaca, braniće se sa slobode

Potvrđena optužnica protiv Kurtijevih specijalaca, braniće se sa slobode

Ruski lider je istakao da razvoj domaće industrije, jačanje bezbjednosti i tehnološkog suvereniteta u velikoj mjeri zavise od kadrovskog potencijala.

"Mladi ljudi, iskusni stručnjaci, kolektivi naših preduzeća su obezbijedili stabilan rad industrije u Rusiji, njen razvoj u uslovima teških spoljnih izazova, postigli su povećanje proizvodnje najvažnijih proizvoda za život zemlje - i civilnih i odbrambenih“, rekao je Putin.

On je dodao da u ruska preduzeća stiže sve više mladih stručnjaka - kompetentnih, obrazovanih, kreativnih koji su spremni da preuzmu odgovornost i ponude nestandardna rješenja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    '''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.