Пропала турско-швајцарска инвестиција

Продаје се цијело луксузно насеље у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 12.10.2024. 11:33

Комплетно луксузно насеље Голден Хилс у Тарчину код Сарајева биће понуђено на продају. Ово насеље које је добрим дијелом изграђено, иако је још у изградњи, продаје се за нешто мање од три милиона марака, тачније 2.835.442 КМ, пише БизнисИнфо.ба.

Продаја ће бити обављена 27. новембра, а на захтјев Зираатбанк БХ против фирме Дидо д.о.о. Иначе, фирма “Дидо“ је 2017. године у Сарајеву представила луксузно стамбено насеље Голден Хилс, које ће, како су тада рекли, никнути на скоро 25.000 квадратних метара у Тарчину.

Према ријечима инвеститора из Турске и Швајцарске, који су основали компанију “Дидо“, насеље ће имати 29 вила, али и многобројне пратеће садржаје, као што су спортско-рекреативни центар, игралишта за дјецу итд.

Никола је од богаташа постао бескућник: Љетовао у Италији, зимовао у Швајцарској, сада данима не једе

Никола је од богаташа постао бескућник: Љетовао у Италији, зимовао у Швајцарској, сада данима не једе

Бурџу Ујгур, један од партнера групације “Дидо“, тада је истакао да компанија постоји преко 20 година, а да је Голден Хилс први пројекат који ће реализовати у БиХ.

„Веома озбиљно смо приступили реализацији овог пројекта. ‘Дидо’ група је партнерска компанија турских и швајцарских привредника. У првој етапи се планира изградња на 25.000 квадрата, на том простору биће 29 вила, спортска и друштвена игралишта. Циљ нам је да што прије завршимо изградњу објеката, односно да у што могуће краћем року пројекат приведемо крају“, казао је Ујгур.

Додао је да је пројекат вриједности око седам до осам милиона еура, те да је један од циљева да се кроз овај пројект помогнемо развој бх. привреде.

Према подацима БизнисИнфо.ба, власници компаније су Бурџу Ујгур и Аталај Хакан из Турске, те Шарл Шмидхаусер из Женеве у Швајцарској.

Како се увјерила екипа Бизнисинфо, насеље је добрим дијелом изграђено. Изграђено је 15-ак луксузних вила. На неке је већ постављена и фасада, док на друге још није. Компанија је у међувремену запала у финансијске проблеме, а рачуни су јој блокирани због дуговања.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.