Robert Kijosaki

Predvidio pad američke banke, sada tvrdi: Ova je sljedeća koja pada

  • Извор: Агенције
  • 14.03.2023. 12:43

Robert Kijosaki je stručnjak sa Vol Strita koji je predvidio pad Banke Sicilijumske doline "Liman Broders, a sada tvrdi da je sljedeća banka koja propada "Kredit Suis".

On kaže da će se to desiti kada se promjenljivo tržište obveznica sruši.

Kijosaki je svoje stavove predstavio u emisiji "Kavuto". Rekao je da banka "Kredit Suis" ima problem sa troškovima osiguranja njenih obveznica od neispunjavanja obveznica koji je dostigao najviši nivo od osnivanja banke.

"Problem je tržište obveznica, i moje predviđanje. Predvidio sam pad Leman Brodersa prije mnogo godina, i mislim da je sljedeća banka Kredit Suis jer se tržište obveznica ruši. Američki dolar trenutno gubi svoju homogenost u svijetu. Tako da će štampati sve više i više ovoga… pokušavajući da spriječe ovu stvar da ne potone. Tržište obveznica, koje je veće od tržišta akcija, sada je problem, a činjenica da je u krahu uznemiruje mnoge posmatrače", rekao je Kijosaki.

Kijosaki je zabrinut za "Kredit Suis" banku iako je to velika banka koja ima visoku izloženost i konzervativne trezore u svom portfelju.

Kijosaki je takođe autor knjige "Bogati otac, siromašni otac".

"Ovo je savršena oluja", dodao je Kijosaki uz komentar da je vrijeme da se "njegova generacija bumera povuče".

U ranim jutarnjim časovima u utorak, objavljeno je da je "Kredit Suis Grup AG" pronašla izvjesne "materijalne slabosti" u svojim procedurama izvještavanja za fiskalnu 2021. i 2022. godinu.


Njihova "slabost" ogleda se u sposobnosti banke da dizajnira i održava efektivne procene rizika u svojim finansijskim izvještajima, stoji u izvještaju.

U svom godišnjem izvještaju, banka je priznala da "interna kontrola grupe nad finansijskim izveštavanjem nije bila efikasna" i da "je menadžment takođe zaključio da kontrole i procedure objelodanjivanja nisu bile efikasne".

Banka, koja će možda uskoro proći kroz krizu, sada usvaja plan za popravku. Nakon što je najavljeno kašnjenje, akcije "Kredit Suisa" pale su na najniži nivo svih vremena.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм