Ни директорске позиције нису сигурне

Позната компанија отпушта око 600 радника

 • 17.05.2024. 22:07

Произвођач електричних возила Тесла најавио је отпуштање још око 600 запослених у својим производним погонима и инжењерским канцеларијама у америчкој савезној држави Калифорнији.

Си-Ен-Би-Си наводи да Тесла има проблема са слабљењем потражње за електричним возилима и увећаном конкуренцијом, због чега ће компанија почети са смањењем броја радних мјеста највјероватније од јануара.

Најновијим таласима отпуштања америчке компаније у калифорнијским мјестима Фремонт и Пало Алто биће угашене позиције најнижих до највиших, то јест од обичних радника у фабрици, програмера софтвера, инжењера роботике и директора, пренио је Си-Ен-Би-Си.

Извршни директор Илон Маск рекао је запосленима у допису у априлу да ће произвођач електеричних возила угасити више од 10 одсто радних мјеста широм свијета.

Ова компанија раније је најавила отпуштање више од 6.300 радних мјеста широм Калифорније, у Бафалу у држави Њујорк, као и у Остину у Тексасу.

У Тесли је на крају 2023. године било 140.473 запослених.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.