U drugom tromjesječju

Pozitiva stopa rasta BDP-a

  • 28.09.2018. 11:24

Bruto domaći proizvod /BDP/ Republike Srpske u drugom tromjesječju, izražen u tekućim cijenama, iznosio je oko 2,6 milijardi KM i u odnosu na isti period prošle godine imao je pozitivnu stopu rasta od 3,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku

Bruto dodata vrijednost u drugom tromjesječju bila je oko 2,12 milijardi KM, dok je vrijednost poreza na proizvode umanjene za subvencije na proizvode bila je 479,15 miliona KM. 

U drugom tromjesječju bruto dodata vrijednost u odnosu na isti period prošle godine u trgovini, saobraćaju i skladištenju i djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvu i ugostiteljstvu veća je za 6,2 odsto. 

U posmatranom periodu bruto dodata vrijednost u građevinarstvu veća je za 5,3 odsto, dok u sektorima vađenja ruda i kamena i proizvodnji snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji, te u snabdijevanju vodom, kanalizacije, upravljanju otpadom i djelatnostima sanacije životne sredine veća za 4,1 odsto. 

Bruto domaća vrijednost je realno manja u prerađivačkoj industriji za 2,2 odsto u drugom tromjesečju u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм