Приједор

Посао за велики број људи: У Српској се прави огромна фабрика

  • Извор: Агенције
  • 09.10.2024. 21:05

Хала компаније “Босанкар”, са 6.400 квадратних метара површине, највећи је производни погон које се тренутно гради на територији града Приједора.

Иза инвестиције стоји италијански инвеститор који већ има један погон у БиХ, у Босанској Крупи, пише "БизнисИнфо.ба".

Овај погон ће дати значајан замајац у развоју привреде Приједора, изјавио је вршилац дужности директора Развојне агенције “Преда” Александар Дрљача.

Ово је прилика за посао за велики број људи.

Ријека Неретва више није исте боје

Ријека Неретва више није исте боје

Како је Дрљача рекао, овдје ће бити запослено 150 до 200 људи и да је то прва у низу хала које фирма планира направити на овом подручју.

"До краја фебруара или почетка марта идуће године већ ће први радници бити у погону, а машине се очекују у наредних мјесец дана да ће се полако усељавати", рекао је Дрљача.

Он је изразио захвалност инвеститору што и упркос свјетској кризи на тржишту метала и металне индустрије, која се посебно одражава у Европи, он не одустаје од планова за Приједор.

"Ђузепе Франки је и друштвено одговорна особа. Најавио је изградњу вртића са свим попратним садржајима и тематским парковима у оквиру фабрике овдје, а тај ће вртић бити једног дана предат на кориштење граду Приједору и моћи ће га користити сва дјеца, а не само дјеца запослених у овој фабрици", додао је Дрљача.

Срећни супружници добили троје дјеце, а онда им је ДНК тест окренуо живот

Срећни супружници добили троје дјеце, а онда им је ДНК тест окренуо живот

Власник фирме “Босанкар” Ђузепе Франки подсјетио је да је фирму основао прије 20 година са сједиштем у Босанској Крупи и са девет запослених, а да данас има 170 радника с тенденцијом ширења и развоја управо у Приједору гдје је у току инвестиција вриједна десет милиона марака.

Он је позвао лица заинтересована за посао да се јаве, истичући да су на првом мјесту потребне три кључне позиције: директор производње, директор контроле квалитета и особа за управљање софтверима.

"Већ смо отворени да почнемо правити селекцију. Ове особе имају простора да се запосле одмах, без обзира што ова хала овдје још није оперативна. Послије ће услиједити запошљавање људи из сектора машинства, металне индустрије, заваривача, монтера и бравара", додао је Франки.

Фирма “Босанкар” производи кабине за индустријска возила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм