Зворник

Посао за 60 нових радника у "Алумини"

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 14:42

Kомпанија "Алумина" из Зворника примила је у радни однос 48 радника, док ће до краја ове седмице запослити још 12 нових радника.

Предсједник Управног одбора компанија „Алумина“ Зоран Стевановић уручио је уговоре о раду новим радницима који су данас почели радити у овој фабрици. 48 радника, којима је данас уручен уговор, биће ангажовани у секторима Одржавања, на одржавању опреме и постројења, те у служби аутоматике, грађевинске оперативе и унутрашњег транспорта.  

У менаџменту компаније очекују да новопримљени радници стасају у добре раднике и озбиљне извршиоце пословних обавеза на својим радним мјестима.

Stevanović: “Alumina” jedna od najozbiljnih kompanija, stečaj “Birča” veliki teret

Stevanović: “Alumina” jedna od najozbiljnih kompanija, stečaj “Birča” veliki teret

Стевановић је пожелио добродошлицу новим радницима у „Алумину“, очекујући од њих да се, како је рекао,  прилагоде начину рада у овој фабрици и да што боље и брже уче како би радом и залагањем одговорили својим радним задацима.

Предсједник Управног одбора „Алумине“ је рекао да долазак младих радника у ово предузеће представља наставак подмлађивања колектива, како би успјешно замијенили старије раднике који одлазе у пензију. 

„Циљ нам је да се запошљавају млађи људи, да уче и буду будућност ове фабрике“, истакао је Стевановић, након уручивања уговора о раду. 

Govedarica: U slučaju

Govedarica: U slučaju "Alumina" se ne radi o privatizaciji

Међу новопримљеним радницима највише је са средњом стручном спремом техничког смјера, те један број занатских занимања,  као што су бравари, вариоци, електричари, грађевинци и слично.

Прије ступања на посао,  представници Сектора за правне и кадровске послове упознали су нове раднике са правима и обавезама из радног односа, а  прошли су и све врсте обука из области заштита здравља и безбједности на раду из домена Сектора интегрисане заштите.

Kомпанија „Алумина“ ће до краја ове седмице запослити још 12 нових радника. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм