Omogućiti bolji život građana

Petrović: Lokalna vlast da kreira projekte s ciljem održivog razvoja Srpske

  • Извор: СРНА
  • 24.08.2021. 08:02

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović istakao je da je obaveza lokalnih rukovodstava da kreiraju projekte koji će omogućiti bolji život građana Republike Srpske, te da će Vlada odobriti i finansirati samo one koji su perspektivni.

"Jedna od poruka predsjednika SNSD-a Milorada Dodika sa stranačkog skupa na Kozari odnosi se na načelnike i gradonačelnike, odnosno lokalna rukovodstva koja treba da kreiraju projekte, riješe imovinska pitanja i infrastrukturu, te da ih delegiraju Vladi Republike Srpske koja će prihvatiti i obezbijediti novac za one projekte koji imaju smisla, što znači koji će omogućiti bolji život naših građana", pojasnio je Petrović.

On je ocijenio da pojedine lokalne zajednice kreiraju projekte od kojih nema nekih efekata za građane i koji ne utiču na povratak stanovništva i njihov opstanak u Srpskoj.

"Potrebni su projekti koji će omogućiti perspektivu na ovim prostorima. Budžet za te investicije biće pozamašan i sada je samo na lokalnim rukovodstvima da definišu projekte za održivi razvoj Republike, za opstanak i dolazak ljudi u Srpsku, i u tom smislu treba ozbiljno shvatiti poruku investicionog ciklusa za 2022. godinu", rekao je Petrović za trebinjsku Herceg televiziju.

Petrović je dodao da će to sigurno biti trogodišnji investicioni ciklus, jer ozbiljni projekti zahtijevaju duže vrijeme, a sve s ciljem razvoja Republike Srpske i bolje budućnosti njenih građana.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)