Finansijske malverzacije

Optužnica protiv bivšeg direktora Nisana

  • 10.12.2018. 09:42

Japansko tužilaštvo formalno je danas optužilo bivšeg direktora "Nisana" Karlosa Gona za finansijske malverzacije jer nije prijavio vlastima sve svoje prihode, a uručen mu je i novi nalog za hapšenje povodom drugih optužbi.

To znači da će Gon vjerovatno provesti božićne i novogodišnje praznike iza rešetaka. 

Gon /64/ je godinama bio jedan od stubova svjetske automobilske industrije, a u Japanu je dobio velike pohvale jer je izvukao "Nisan" iz krize. 

On je uhapšen 19. novembra pod sumnjom da nije prijavio vlastima prihode od 44 miliona dolara u periodu od 2010. do 2015. godine. 

Tužilaštvo je danas formalno optužilo Gona i njegovog najbližeg saradnika Grega Kelija. Obojica tvrde da su nevini. 

Istovremeno, oni su formalno ponovo uhapšeni povodom novih optužbi da nisu prijavili Gonovu zaradu od dodatnih 36 miliona dolara u posljednje tri godine. 

Prema zakonu u Japanu, osumnjičeni može biti uhapšen nekoliko puta prema različitim optužbama, što tužilaštvu omogućava ispitivanje u dužem periodu. Ovakav sistem kritikovan je iz međunarodne zajednice. 

Danas je bio posljednji dan kada je tužilaštvo moglo da drži Gona i Kelija u pritvoru prije podizanja optužice ili ponovnog hapšenja. Zahvaljujući novom hapšenju, tužilaštvo može da ih ispituje još 22 dana.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.