Купили удио

Они су постали власник Књаз Милоша

  • Извор: Агенције
  • 26.04.2024. 19:00

Књаз Милош је добио новог власника.

Матони 1873, највећи произвођач минералне воде и безалкохолних напитака у Централној Европи, преузео је од компаније "ПепсиЦо" мањински удио (46,43 одсто) у Књаз Милошу, поставши једини власник.

Вриједност трансакције је готово 90 милиона евра, преноси "Екапија".

Група Матони 1873 послује у осам земаља, са 3.400 запослених, 11 производних погона и 39 брендова, као што су Књаз Милош, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi, Waldquelle и други. У Чешкој, Аустрији, Бугарској, Словачкој, Мађарској, Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, Матони 1873 је ексклузивни произвођач и дистрибутер "ПепсиЦо" брендова безалкохолних пића. У 2023. на свим тржиштима на којима послује, ова европска група продала је готово двије милијарде боца.

"Уз снагу Матони групе, са пуним повјерењем у тим и континуитет наших добрих резултата, настављамо да развијамо Књаз Милош", рекао је Марко Станковић, генерални директор Књаз Милоша.

Алесандро Пасквале, власник и предсједник групе Матони 1873 додао је:

"Даљим улагањем у Књаз Милош, желимо да градимо његову одрживу будућност, кроз инвестиције у квалитетне производе, иновације и креирање нових прилика за раст за компанију и људе", преноси портал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.