Pero Ćorić

Ograničenje cijene marže - pomoć najširim slojevima stanovništva

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2023. 16:31

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić izjavio je da je u razgovoru sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Denisom Šulićem i predstavnicima trgovačkih lanaca bilo riječi o snižavanju određenih cijena i ograničavanju marže u Srpskoj.

Ćorić je rekao da bi ograničavanjem marže izašli u susret stanovništvu.

- Riječ je o robi široke potrošnje i zato se nadam da će biti određena struktura proizvoda koja bi ušla u spektar smanjena cijena - rekao je Ćorić.

On je rekao da bi ova akcija trebala dati rezultate i pomoći najširim slojevima stanovništva koje su ugrožene.

- Možda je struktura tih proizvoda sada diskutabilna. Mislim da već postoji neka potrošačka korpa za koju neki tvrde da je dobro struktuirana, a neki da nije. U svakom slučaju, naći će se adekvatno rješenje. Nadam se da će to dati određene rezultate i pomoći ljudima u ovim vremenima - rekao je Ćorić.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić najavio je za sutra sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, proizvođača i dobavljača kako bi bio sačinjen plan djelovanja radi snižavanja cijena domaćih proizvoda.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da će od ministra trgovine i turizma Srpske zatražiti da održi sastanke sa domaćim trgovačkim lancima kako bi pronašli mogućnosti da se i u Srpskoj sprovede akcija snižavanja cijena domaćih proizvoda kao vid pomoći stanovništvu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм