Како је дошло до пропуста

Огласио се Пепко послије повлачења више опасних производа

  • Извор: Курир
  • 18.07.2024. 16:53

Поводом све учесталијег повлачења великог броја производа са тржишта Србије из продавница Пепко због различитих ризика за здравље људи, из ове компаније Куриру је стигло објашњење како је дошло до пропуста.

“Безбједност купаца је највећи приоритет за Пепко. Упркос строгим контролама и тестирањима, повремено долази до пропуста. Када се уочи могући ризик, одмах реагујемо и повлачимо такве производе из продаје и обавјештавамо јавност. Непрестано унапређујемо своје процесе како бисмо спријечили такве појаве“, истичу у Пепку.

Из те компаније додају да сви њихови производи пролазе ригорозну контролну провјеру током производње и увоза.

"Међутим, свјесни смо да се у неким ријетким случајевима може десити да производи не испуњавају наше строге стандарде безбједности. Посвећени смо детаљном провјеравању таквих случајева и унапређивању процедура како бисмо гарантовали највиши степен безбједности“, кажу у том трговинском ланцу.

Кострешевић за АТВ потврдио: У Бијељини ухапшен осумњичени за транспорт убице од Прешева ка Лозници

Кострешевић за АТВ потврдио: У Бијељини ухапшен осумњичени за транспорт убице од Прешева ка Лозници

На питање Курира шта се дешава са производима који се повуку са тржишта у Пепку истичу да се повучени производи безбједно одлажу или враћају добављачу.

"Они се не уводе поново на тржиште осим ако их наш тим за провјеру квалитета у потпуности не испита и оцијени као безбиједне. Водећи рачуна о безбједности купаца, компанија Пепко Србија објавила је на свом сајту 19. јуна 2024. године да се повлачи производ Свијетлећи балони у мраку (производ број 594281). Ово обавјештење је објављено по поступку који спроводи Канцеларија за заштиту конкуренције и заштиту потрошача, а ова информација објављена је и на сајту Министарства унутрашње и спољне трговине у одјељку Небезбједни производи (НЕПРО) 16. јула 2024. године. Једном повучен производ из Пепко продавнице не може се поново наћи у продаји. Производ Свијетлећи балони у мраку не налази се у продаји на тржишту Србији и нису у питању два повлачења производа, већ је ријеч о истом повлачењу производа“, објашњавају у Пепку. 

Душан Тадић се опростио од дреса Србије: Хвала на аплаузима и критикама

Душан Тадић се опростио од дреса Србије: Хвала на аплаузима и критикама

Они додају и како тече процедура повлачења производа.

"Као одговорна компанија, којој су здравље потрошача и транспарентно пословање приоритети, Пепко Србија производе који се повлаче из продавница објављује на званичном сајту под картицом 'Повучени производи' у најкраћем року са апелом на потрошаче да врате купљени производ у најближу Пепко продавницу. Трошкови куповине производа се рефундирају, а рачун није потребан“, појашњавају у том трговинском ланцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.