Мађарска

Обуставља се производња познатог енергетског напитка

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2024. 12:21

Због несташице Б витамина која је тренутно у току у Европи, компанија Хел Енерџи из Мађарске ће привремено обуставити производњу Хел енергетских напитака који садрже Б витамине и то од 17. октобра, а процјењује да ће обустава трајати двије до три седмице.

"Европска несташица витамина Б о којој се нашироко извјештава у медијима, значајно утиче на фармацеутску и прехрамбену индустрију. Б витамини су неопходни за многе процесе, а добар примјер је витамин Б12 који подржава нормалну функцију имуног система и помаже у смањењу умора. Као одговор на ову ситуацију, приморани смо привремено зауставити производњу наших Хел енергетских напитака од 17. октобра 2024. године", саопштили су из компаније чији производи се налазе и на тржишту БиХ.

Објављена прогноза до краја мјесеца: Полако се нарушава

Објављена прогноза до краја мјесеца: Полако се нарушава

Истичу да предузимају све како би смањили трајање овог прекида, те редуковали његов утицај на њихове партнере и купце.

"Важно је напоменути да се ова обустава у производњи односи само на Хел енергетске напитке, док остатак њихових производа - укључујући Ајс Коџи, XIXO и ФлоеВотер", остаје потпуно доступан.

"Како ова несташица утиче на широк спектар индустрија широм Европе, ми активно радимо са нашим добављачима и међународним партнерима на рјешавању овог проблема што је брже могуће. Цијенимо разумијевање и подршку наших партнера и купаца током овог изазовног периода", закључили су они, преноси "Ослобођење".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.