Сарајево

Нова цијена бурека у БиХ све шокирала

  • Извор: Радио Сарајево
  • 20.10.2024. 18:31

Једно од јела која су синоним за бх. кухињу су пите, а многима је омиљени бурек. 

Екипа портала "Радиосарајево.ба" одлучила је овог викенда да прошета Сарајевом и обиђе неколико брурегџиница како би видјели како сада стоје цијене пите.

У једној од централних бурегџиница изненадили су се када су видјели колико кошта бурек.

Горе од очекиваног: И даље откуцава глобална темпирана бомба

Горе од очекиваног: И даље откуцава глобална темпирана бомба

Цијена килограма бурека и буреџика скочила је на чак 20 КМ. Овај значајан пораст цијена јасно одражава тренутне економске прилике и инфлацију која погађа све секторе.

Осим бурека, цијене других врста пита такође су порасле. Килограм зељанице и сирнице сада кошта 18 КМ, док су кромпируше доступне по цијени од 14 КМ. Масленица, омиљена међу љубитељима сланих пита, може се наћи за 12 КМ. На другој страни, појединачни комад тиквенице продаје се по цијени од 4,50 КМ, док је комад сјецканог бурека нешто скупљи и износи 5,50 КМ.

Иако се пита може наручивати на вагу, неке бурегџинице на Башчаршији имају правило да не дозвољавају наручивање мање од 300 грама одређене пите. Тако да су многи грађани приморани наручивати питу према својим могућностима, најчешће тражећи да се извага пите у износу од 3 КМ, 4 КМ или 5 КМ.

Судбински број вашег датума рођења открива колико ћете дјеце имати

Судбински број вашег датума рођења открива колико ћете дјеце имати

Док су пите некада биле свакодневна посластица, данас постају луксуз, а с њима и носталгија за временима када су биле доступније. 

Упркос свему, љубитељи пите и даље проналазе начине да уживају у овом неодољивом јелу, док се сналазе у све изазовнијим економским околностима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм