Иновације

Нова Банка представља дигитални новчаник Google Pay™ за Mastercard кориснике

  • Извор: ПР
  • 22.02.2024. 11:15

Нова банка прати и подржава дигиталне иновације, те је за кориснике Mastercard® платних картица омогућила коришћење иновативног начина бесконтактног плаћања путем Google Pay™ дигиталног новчаника.

Google Pay™ је дигитални новчаник који омогућава брзо и сигурно обављање трансакција путем мобилних телефона и паметних сатова (Андроид уређаја, Wear OS). Са доступношћу у више од 70 земаља и територија, има значајну улогу у конкурентности на тржишту. 

За коришћење Google Pay™дигиталног новчаника, корисници услуга Нове банке нису у обавези да долазе у пословницу и подносе захтјев за коришћење. Уколико су корисници платних картица из Mastercard® програма, чији је издаватељ Нова банка, услугу могу користити преузимањем Google Wallet™  апликације са Google Play трговине, након чега је потребно да дигитализују своје платне картице. Поред наведеног, корисници могу да изврше дигитализацију лоyалтy картица које посједују код домаћих или страних трговаца, који подржавају ову услугу.

Због једноставности и брзине, Google Pay™ дигитални новчаник карактерише сјајно корисничко искуство. Корисници Mastercard платних картица Нове банке могу да врше плаћања производа и услуга на ПОС терминалима бесконтактним путем, односно прислањањем мобилног телефона или паметног сата на ПОС терминал. За обављање плаћања није потребан унос ПИН кода платне картице, него је довољно само откључати екран уређаја. Поред наведеног, са дигиталним новчаником корисници имају могућност да подижу готовину на банкоматима са ознаком бесконтактног прихвата картица. Плаћање на интернету коришћењем Google Pay™, код трговаца који подржавају ову опцију, значајно је поједностављено у односу на плаћање физичком картицом, јер је довољно да корисник одабере опцију Google Pay™, и унесе сигурносни код картице (ЦВВ), без уноса додатних података.

Кључна компонента Google Pay™  дигиталног новчаника је сигурност, јер штити податке корисника картица замјеном бројева картице јединственим алтернативним бројем картице или токеном који је повезан са динамичким сигурносним кодом, што значи да у процесу трансакције не постоји стварни број физичке картице, чиме су подаци заштићени од неовлаштеног коришћења. Додатна сигурност је обавезна заштита екрана уређаја, односно дигитални новчаник није могуће користити уколико корисник не постави заштиту на екран уређаја (лозинка, отисак прста, препознавање лица и сл.).

Иновација и оптимизација само су неке од смјерница којима се Нова банка води приликом унапређења услуга и имплементације нових производа и функционалности, а кључни мотив за промјене представља задовољство корисника и јачање поузданости у кориштењу дигиталних сервиса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм