Денис Шулић

Најбоља туристичка сезона у историји Српске

  • Извор: СРНА
  • 26.08.2024. 15:46

Република Српска биљежи најбољу туристичку сезону у историји са 27.000 ноћења више у првих шест мјесеци ове године у односу на ранији период, изјавио је данас на Јахорини министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.

"У наредних дан-два ћемо имати податке и за јул, а сигуран сам да ће ти подаци ићи у корист повећања броја ноћења. Јахорина и све што овдје радимо увелико доприноси доброј туристичкој сезони у Републици Српској", рекао је министар Шулић поводом данас одржане сједнице Скупштине акционара Олимпијског центра "Јахорина".

Шулић је навео да је су на сједници Скупштине акционара Олимпијског центра "Јахорина" усвојени сви предметни акти који су били на дневном реду.

Додик: Улагати у вишеградски туризам

Додик: Улагати у вишеградски туризам

"У име Владе Републике Српске желим да кажем да су и Надзорни одбор и управа предузећа радили прошле године јако добро и на врло високом нивоу. Сва предметна акта Владе Српске смо усвојили", рекао је министар Шулић, истичући опредјељење да се настави са развојем инфраструктуре и капацитета на овој олимпијској планини.

Он је подсјетио да су протекле двије зиме биле топле, али да је почела да се реализује визија коју је имао предсједник Српске Милорад Додик када је на најодговорније позиције у Олимпијском центру поставио Недељка Елека и Дејана Љевнаића о томе да Јахорина живи 365 дана у години.

"Требало је вријеме да визија коју је имао предсједник Додик дође до реализације и ево сада можемо причати о љетној сезони на Јахорини. Од директора (Олимпијског центра `Јахорина` Дејана Љевнаића) сам чуо да је не тако давно 4.000 КМ био промет током љетне сезоне на Јахорини, а данас је вишемилионски. Сезона нам траје, хотели су пуни", рекао је Шулић.

Шулић: Неће се плаћати боравишна такса за бањско лијечење

Шулић: Неће се плаћати боравишна такса за бањско лијечење

Он је указао да је све више садржаја на Јахорини наводећи као примјер "Јахорина ултра трејл" па до фестивала или неких догађаја који хотелијери сами организују.

Шулић је указао и на повезивање повезивање локалне заједнице и општина Пале и Трново са Јахорином, тако да ова планина живи 365 дана.

"Када је предсједник Додик говорио о тој идеји, многи га нису разумјели. Ево сада доказ да Јахорина живи 365 дана и да ћемо из године у годину подизати ту љетну сезону", поручио је Шулић.

Према његовим ријечима, директор Љевнаић указао је на заинтересованост страних агенција да доводе своје туристе Јахорини, напомињући да постоје гаранције да ће захваљујући систему за осњежавање ова планина имати снијег и у случају да временски услови не иду на руку и да нема довољно падавина.

Шулић: Меморандум - механизам додатног повезивања тржишта Српске и Србије

Шулић: Меморандум - механизам додатног повезивања тржишта Српске и Србије

"То смо показали прошле године и 100 дана смо имали скијања без неких значајних падавина, док су сва скијалишта у БиХ и региону имали можда до 20 радних дана скијања. То показује да имамо одговорну управу и да се сваки запослени Олимпијског центра `Јахорина` односи према свом послу као да је то његова приватна, породична фирма и то је гаранција успјеха", додао је Шулић.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина изјавио је данас да је затечен брзином којом је менаџмент Олимпијског центра "Јахорина" реаговао на његов допис који је упутио са циљем да укаже на виталне потребе локалне заједнице Пале и да их позове да се активније укључе у развој ове општине, чији значајан дио заузима олимпијска планина Јахорина.

"То су реални захтјеви и захтјеви већине грађана општине Пале и околине који стварно имају смисла. Видим да су људи из Олимпијског центра то препознали и хвала им на томе", рекао је Шкипина.

Он је честитао менаџменту Олимпијског центра "Јахорина" и похвалио резултате које су остварили у претходном периоду. О Северинином случају се огласио и министар Ивица Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.