Потврђено

Моћни шеик купио ланац хотела на Хвару

  • Извор: Агенције
  • 22.11.2023. 16:35

ЦПИ Проперти Груп објавила је да је постигла договор о продаји 100 одсто дионица фирми Сунчани Хвар Некретнине д.о.о. и Сунчани Хвар д.д., које посједују и управљају хотелима Сунчани Хвар, јединственим портфељом ресорта на острву Хвару у Хрватској.

Купац је Еагле Хилс, инвеститор и девелопер у области некретнина и угоститељства са сједиштем у Абу Дабију, објавили су из групације ЦПИ.

Сунчани Хвар најважнија је острвска и укупно хотелска компанија за Хвар и Сплитско-далматинску жупанију, али и хрватски туризам у цјелини.

У портфељу фирме је неколико хотела, камп, плажни клубови и објекти. Дневно може смјестити око двије хиљаде туриста, а запошљава око 700 сталних и сезонских радника, преноси 24сата.хр.

Према неслужбеним подацима, за куповину су издвојили око 220 милиона евра, чиме су настојали смањити повећи дуг настао неспретним аквизицијама.

Додик: Додатних пет милиона евра за набавку мађарских машина и опреме

Додик: Додатних пет милиона евра за набавку мађарских машина и опреме

Власник фирме Еагле Хилс, са сједиштем у Абу Дабију, је предузетник Мухамед Алабар. Управо је он стајао иза договора с покојним загребачким градоначелником Миланом Бандићем о "Загребачком Манхетну“.

У биографији је имао свјетски познате пројекте унутар фирме Емар Пропертис као што су Бурј Калифа и Дубаи Мол. Градио је и Београд на води па је Бандић тако покушао изнова осмислити "Нови Загреб“.

Алабар послује свуда у свијету. Отворио је фирме које имају руднике и данас је један од најмоћнијих људи у том послу на Блиском истоку. Његове фирме и даље се баве градњом, а тренутно послује у 14 земаља, међу којима су Индија, Мароко, Србија и Турска.

Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

Ипак, за његове пројекте везале су се и бројне афере, али и кривичне пријаве у Индији и Пакистану. Због спорости пројекта у Србији својевремено је реаговао и предсједник Србије Александар Вучић.

За саму трансакцију за Сунчани Хвар тренутно се чека одобрење хрватске антимонополске агенције.

"ЦПИ Група и даље биљежи снажан интерес улагача за хотеле јер су се туризам и пословна путовања у потпуности опоравили од периода ковида. Сигурни смо да ће Еагле Хилс допринијети наставку успјеха Хвара као пожељне туристичке дестинације", поручио је кратко директор ЦПИ Хотелса Јан Кратина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина